-
آنتی بیو تیک
چهارشنبه 3 مردادماه سال 1386 05:44
آنتی بیوتیکهای غذایی : آنتی بیوتیکهایی که اختصا صا در تغذیه دام مصر ف می شوندکه محصول ساخته شده همراه با یک غذای دیگر به عنوان ناقل مخلوط میشودوعلاوه برآنتی بیوتیک دارای مقدار ناچیزی مواد مغذی ومواد موثر دیگر می باشد سپس بصورت پیش مخلوط به بازار عرضه می شوند . انواع آنتی بیوتیکهای متداول در فرمول غذایی طیور باسی...
-
استرس گرمایی درجوجه های گوشتی
سهشنبه 2 مردادماه سال 1386 05:59
استرس گرمایی چیست ؟ درجه حرارت بدن طیور 41 ˚ c برابر با 106 ˚ f می باشد . اگر پرند گان به هر دلیلی بین حرارت تولیدی بدن وحرارت ازدست رفته بدن نتوانند تعادل ایجاد کنند و گرمای تولیدی بیشتراز گرمای از دست رفته باشد دچار استرس گرمایی می شوند . درفصل تابستان با افزایش درجه حرارت سالن شرایط زیر اتفاق می افتد : - کاهش تولید...
-
فراوری پودر پر
دوشنبه 1 مردادماه سال 1386 04:30
مقدمه: پودر ضایعات طیور از محصولات فرعی طی مراحل فراهم نمودن گوشت طیور به دست می آید . به علت اینکه این ضایعات همواره از منشا طیور است .تر کیب پرو تئینی آن در مقایسه با پودر گوشت تغییرات کمتری دارد بنابرین استفاده ازپرها درضایعات طیور به این معنا است که پروتئین پرها قابل هیدرولیزنیستند . پودر پر حاوی 5/4 الی 5 درصد...
-
« بررسی اثرات پودر سیر درمرغان تخمگذار و جوجه های گوشتی »
یکشنبه 31 تیرماه سال 1386 05:43
مقدمه : سیر با نام علمی (Allium Sativum ) در اکثر نقاط جهان به عنوان ادویه و داروی گیاهی جهت پیشگیری ودرمان انواع بیماریها (ازجمله بیماریهای قلبی ) مورد استفاده قرار می گیرد. (Allicin) ماده مؤثر موجود در سیر می باشد که به مقدار ناچیزی از دستگاه گوارش جذب می شود . فرآورده های متفاوت سیر که در بازار قابل دسترس هستند به...
-
ملاحظات مدیریتی و تغذیه ای برای کاهش تنش حرارتی در گاو های شیری
شنبه 30 تیرماه سال 1386 03:38
منابع تنش حرارتی دو منبع حرارتی که گاو را تحت تأثیر قرار می دهندکه عبارتند از حرارت محیط ٬ حرارت داخلی حاصل از سوخت و ساز پایه مواد مغذی . حرارت ناشی از متابولیسم مواد مغذی عامل کم اثرترنسبت به حرارت محیط است ولی به موازات افزایش تولید شیر و خوراک مصرفی حرارت بیشتری حاصل می شود که تنش حرارتی حاصل از حرارت محیط را...
-
مشکلات ناشی از آمیخته گری در گوسفندان ایران
جمعه 29 تیرماه سال 1386 05:33
هدف دامپرور از آمیخته گری 1 . هدف پرورش گوسفند درایران(تولید گوشت) است . 2 . گوشت گوسفند بالاترین مصرف رادارد (70-60%) . 3 . افزایش تولیدات گوسفند درچارچوب مراتع ایران مقدورنیست . در نتیجه نیاز به اصلاح نژاد است که درایران نتایج اصلاح نژاد وجود ندارد یا جنبه عملی پیدا نکرده است در نتیجه دامپرور اقدام به آمیخته گری می...
-
کاربرد اسید لینولئیک در تغذیه دام
پنجشنبه 28 تیرماه سال 1386 05:39
مقدمه: اسیدهای لینولئیک مرکب ( CLA )گروهی از اسیدهای چرب هستند که فقط در چربی نشخوارکنندگان یافت می شوند . از دیدگاه شیمیایی ( CLA ) مخلوطی از ایزومرهای مختلف با باندهای مضاعف هستند که عمده آنها سیس-9وترانس-11می باشند. CLA دارای خاصیت ضد سرطانی است وایزومرهای سیس - 9 و ترانس - 11 که بخش عمده درفرآورده های غذایی دامی...
-
NSP و استفاده از غلات در تغذیه طیور
چهارشنبه 27 تیرماه سال 1386 04:51
تقسیم بندی پلی ساکاریدها با توجه به تامین انرژی آنها: 1. نشاسته 2. پلی ساکارید های غیر نشاسته ای (سلولز ,همی سلولز,...) نشاسته : فراوانترین ترکیب کربوهیدراتی موجود در دانه غلات می باشد که در حدود 64% دانه گندم و 73% ماده خشک ذرت را به خود اختصاص داده است. آنزیم آلفا آمیلاز لوزالمعده, آنزیم اصلی دخیل در هضم نشاسته به...
-
تغذیه مستقیم میکروب (پروبیوتیک ) به گاوهای شیری
دوشنبه 25 تیرماه سال 1386 05:55
مقدمه : میکروارگانیسم های مفید شکمبه ودستگاه گوارش مواد مغذی را برای میزبان فراهم می کند ، به هضم مواد مغذی جیره کمک می کند، با میکروبهای بیماریزای احتمالی جیره رقابت می کند و استقرار میکروبی در دستگاه گوارش جهت رشد و سلامت حیوان لازم است ولی احتیاجات آ نها به ویتامین K در جیره بیشتر می باشد. سازوکارهای پیشنهاد شده...
-
بز مرخز
دوشنبه 25 تیرماه سال 1386 05:49
۱-نژاد بزمرخز 2-تغذیه محلی 3-ارائه نتایج بررسی نسبتهای مختلف برگ بلوط ویونجه برروی الیاف بز مرخز 1-نژاد بزمرخز مقدمه: از میان الیاف دامی تولید شده در جهان، بعد از پشم، موهر در رتبه دوم قرار دارد. الیاف موهر بوسیله بز آنقوره که در ایران بز مرخز نام دارد تولید میگردد. بزهای آنقوره حیوانات چند منظوره ای هستند که درکشور...
-
تولید مثل فرآیند ها و مشکلات آن
شنبه 23 تیرماه سال 1386 06:26
مقدمه : در اغلب گاوداریها به منظور تولید اقتصادی شیر ضروری است که تولیدمثل با بازدهی بالایی صورت گیرد . معیارهای اندازه گیری بازده تولیدمثل شامل: - تعدادتلقیح به ازای هر آبستنی - میزان آبستنی بااولین تلقیح - تعداد روزهای باز - فاصله زایشها می باشند. فاصله زایش مطلوب دربیشترگاوداریها 12تا 13 ماه می باشدعلت این امر : 1....
-
ارزش غذایی خوراک ها
سهشنبه 19 تیرماه سال 1386 02:35
بیشتر خوراک ها بر اساس ترکیب شیمیایی ، که ارزش غذایی شان را می توان از روی آن تخمین زد، فروخته می شود. تحقیقات زیادی بر روی تخمین ارزش غذایی خوراک ها برای مقاصد نگهداری، رشد، پروار بندی، یا تولید شیر انجام شده است. انواع مختلف آنالیزهای غذایی که مورد استفاده قرار می گیرد و انواع خوراک ها در این فصل مورد بحث قرار...
-
انواع روشهای پروار بندی
یکشنبه 17 تیرماه سال 1386 12:47
مقدمه : پروار بندی زمانی اهمیت پیدا می کند که بهران میزان گوشت مطرح می شود پروار بندی روش عملی برای بالا بردن میزان تولید گوشت کشورمی باشد. زمان نامناسب کشتاریکی از دلایل مهم کاهش میزان گوشت کشور می باشد » کشتار باید زمانی صورت گیرد که بره ها به حداکثر رشد و ظرفیت تولید رسیده باشند « که کشتار بره های کم سن وسال وکم...
-
فرآیند غلات
یکشنبه 17 تیرماه سال 1386 03:55
با توجه به وجود دستگاههای فرآیند سیلوی ذرت، ذرت ورقه شده با بخار، دفعات مخلوط شدن جیره های کاملاً مخلوط، و ذرت آسیاب شده کاملاً ریز، همواره سوالاتی در مورد شکل فیزیکی جیره مطرح بوده است. چالش اصلی در این موارد کنترل اندازه علوفه جهت حفظ PH و سلامتی شکمبه، مطلوب سازی رشد میکربی، حفظ مصرف ماده خشک و به کنترل درآوردن...
-
گاودانه به عنوان گیاه علوفه ای برای استفاده در تغذیه دام وطیور
جمعه 15 تیرماه سال 1386 19:23
مقدمه گیاه گاودانه از خانواده بقولات می باشد و درجنوب اروپا و جنوب غربی آسیا کشت می شود گاو دانه دارای خاصیت تثبیت کنندگی ازت در خاک می باشد نام علمی گاودانه Vicia Ervilia می باشد هدف از استفاده گاودانه 1.جایگزین کردن گاودانه به جای منبع غذایی وادراتی 2.تعیین ارزش غذایی و تعیین ترکیبات شیمیایی گاودانه شرایط رشد...
-
محدود کننده ها و بازدارنده های غذایی
جمعه 15 تیرماه سال 1386 13:31
1-محدوده های پروتئینی : بازدارنده های آنزیم پروتئاز – محدود کننده تریپسین و کیموتریپسین محدود کننده های پروتئینی در منابع گیاهی خصوصا گلومها وجود دارند . سویای خام حاوی عناصری است که منابعی برای تریپسین در امر شکستن ژلاتین می گردد . سویا یکی از منابع غنی پروتئین گیاهی است و حاوی 40 تا 50 درصد پروتئین است اما سویا چون...
-
محدود کننده ها و بازدارنده های غذایی
جمعه 15 تیرماه سال 1386 13:08
1-محدوده های پروتئینی : بازدارنده های آنزیم پروتئاز – محدود کننده تریپسین و کیموتریپسین محدود کننده های پروتئینی در منابع گیاهی خصوصا گلومها وجود دارند . سویای خام حاوی عناصری است که منابعی برای تریپسین در امر شکستن ژلاتین می گردد . سویا یکی از منابع غنی پروتئین گیاهی است و حاوی 40 تا 50 درصد پروتئین است اما سویا چون...
-
بیماری کانی بالیسم (خود خوری )
جمعه 15 تیرماه سال 1386 01:29
کانی بالیسم (بیماری خود خوری ) یکی از انواع بیماریهای که در اکثر مرغداری ها به چشم می خورد ٬کانی بالیسم (همنوع خواری ) است که در اثر این بیماری مرغها بهم نوک زده و یکدیگر را زخمی کرده و باعث تلفات زیادی می شوند و از این راه به مرغداران زیان فراوانی می رسانند . این بیماری در نژادهای سبک ( مرغان تخمگذار ) بیشتر از...
-
بررسی اثرغلظت آمونیاک و گردوغباربرعملکردجوجه های گوشتی
چهارشنبه 13 تیرماه سال 1386 10:49
بررسی اثرغلظت آمونیاک و گردوغباربرعملکردجوجه های گوشتی مقدمه: درمرغداریها فاکتور های متغیری ازقبیل دی اکسیدکربن آمونیاک,حرارت و گردوغبار وجود دارد. تجزیه میکروبی مدفوع وبستر باعث آلودگی هوای مرغداری وتولید گردوغبار و آمونیاک در سالن می شود. انتشار آمونیاک وذرات معلق درهوا باعث ایجاد بیماری تنفسیدرطیور و همچنین ایجاد...
-
ضایعات کشتار گاهی در تغذیه طیور
دوشنبه 14 خردادماه سال 1386 14:02
مقدمه : پودر ضایعات طور از محصولات فرعی طی مراحل فراهم نمودن گوشت طور بدست می آید . به علت اینکه در این ضایعات همواره از منشائ طور است ترکیب پروتئینی آن در مقایسه با پودر گوشت تغییرات کمتری دارد وبه طور حتم کلسیم وفسفر ان کمتر خواهد بود . در مراحل فراوری افزودن پرها نیاز به حرارت بیشتر جهت هیدرولیز شدن پروتیئنهای...
-
تولک بردن اجباری و به تخم اوردن مجدد
یکشنبه 13 خردادماه سال 1386 20:17
• دلایل مرغداران برای تولک بردن اجباری • 1- پیش بینی افزایش قیمت تخم مرغ • 2- فقدان وجه نقد به علت کاهش قیمت تخم مرغ • 3- خالی بودن سالنهای تولید . شرایط تولک بردن اجباری • _اغاز تولک بردن • _استراحت دادن به گله _استراحت کوتاه مدت • -استراحت بلند مدت • _بازگرداندن گله به تولید انواع تولک بردن • _برنامه تولک بردن دو...
-
تغییرات فیزیولوژیکی هنگام زایش وارتباط آن باناهنجاری متابولیکی
یکشنبه 13 خردادماه سال 1386 20:14
مقدمه چالش های فیزیولوژیکی شدید درهنگام زایمان وآغازشیردهی برسازوکارهای هموستاتیک گاوموجب گردیده که تشریح تغییرات فیزیولوژیکی گاوهای شیری قبل اززایمان وارتباط آن باتوسعه بیماریهاموردبررسی قرارگیرد. بیماری های دوهفته اول شیردهی:کتوز- تب شیر- جفت ماندگی – جابجایی شیردان بیماریهای عفونی دوهفته اول شیردهی :ورم پستان – یون...
-
کیفیت واحتیاجات آب گاوهای شیری
پنجشنبه 20 اردیبهشتماه سال 1386 09:17
مقدمه ای راجع به آب : عدم عرضه آب کافی یا عرضه آب کم کیفیت به گاوهای شیری سبب کاهش رشد وکاهش تولید شیر می گردد.آب محرک عمل طبیعی شکمبه و افزایش هضم وجذب مواد مغذی میگردد.آب87 درصد شیر ترشح شده گاو را شامل میشود.آ ب محیطی را برای واکنشهای شیمیایی در بدن ایجاد می کند . احتیاجات آب آشامیدینی برای گاو شیری گالن در روز سن...
-
تهویه
یکشنبه 9 اردیبهشتماه سال 1386 07:28
تهویه : به تغییر هوا و جایگزین شدن هوای کثیف با هوای تازه اطلاق می شود . سیستم تهویه کامل : به طور کای یک سیستم تهویه کامل از دو دستگاه جدا از یکدیگر (هواده ها ،و هواگش ها) با روش عملکرد متفاوت نسبت به یکدیگر تشکیل می شود . باید به نحوی با شد این دو سیستم که اثر عملکرد یکدیگر را در موقع استفاده خنثی نکنند. اهداف تهویه...
-
عوامل مدیریتی و تغذیه ای مؤثر بر لنگش در گاوهای شیری
یکشنبه 26 فروردینماه سال 1386 08:50
مقدمه : لنگش مشکل مهم بسیاری از مزارع پرورش صنعتی گاوهای شیری است . لنگش پس از ورم پستان و نقایص تولید مثلی در رده سومین ناهنجاری رایج در پرورش گاوهای شیری است . هزینه های لنگش شامل درمان ، کاهش تولید شیر ، کاهش عملکرد تولید مثلی و افزایش حذف می باشد . لنگش عبارت است از التهاب لایه ها و برآمدگی های درون سم . اعمال...
-
مایه کوبی در دام و طیور
شنبه 25 فروردینماه سال 1386 08:27
جدول راهنمای مایه کوبی در گاو نام واکسن نام محلی بیماری بهترین وقت مایه کوبی دفعات تزریق مقدار تزریق و محل تزریق سن مناسب برای تزریق طریقه مصرف و نگهداری شکل بسته بندی ملاحظات تب برفکی طبقه ،طبکه ، داباء ، دهن زخمی تمام فصول هر چهار ماه یکبار نسبت به جثه زیر جلد غبغب از سه ماهگی به بالا 2 تا 5 سی سی داخل یخ مایع قرمز...
-
نقش نور در تولیدات طیور
شنبه 25 فروردینماه سال 1386 08:03
مقدمه : مبحث نور یکی از جذاب ترین موضوعات در صنعت طیور می باشد . از سالهای دور داستانهای فراوانی بر پایه تجربیات شخصی و کارهای تحقیقاتی شناخته شده است . اما شناخت درست از نقش نور ، مقدار ، مدت نور دهی و رنگ نور داده شده هنوز در پرده ابهام می باشد . حساسیت به رنگ ها سیر تکاملی ماکیان و انسان بسیار متفاوت بوده ، تشابه...