مقدمه :
سیر با نام علمی (Allium Sativum )در اکثر نقاط جهان به عنوان ادویه و داروی گیاهی جهت پیشگیری ودرمان انواع بیماریها (ازجمله بیماریهای قلبی ) مورد استفاده قرار می گیرد.
(Allicin) ماده مؤثر موجود در سیر می باشد که به مقدار ناچیزی از دستگاه گوارش جذب می شود .
فرآورده های متفاوت سیر که در بازار قابل دسترس هستند به دودسته تقسیم می شوند :
1. محصولات غنی ازآلیسین
2. محصولات فاقد آلیسین
فرآورده های حاصل از عصاره گیری سیر در مرغان دارای اثر هایپوکلسترولمیک می باشند .
● خواص سیر شامل:
- Hypolipidemic - Hypoglycemic
- Hypothrombotic - Hypotherogenic
- همچنین سیر به عنوان کاهنده سطوح کلسترول در مرغان تخمگذارو گوشتی و نیز به عنوان منبع گیاهی محرک رشد در جیره های جوجه های گوشتی معرفی می شود .
بررسی اثرات پودر سیر در مرغان تخمگذار :
در طی مدت تغذیه با سیر ، پارامترهای تولید تخم مرغ ، وزن تخم مرغ ، جرم تخم مرغ ، مصرف خوراک ، افزایش وزن روزانه و بازده خوراک تحت تأثیر قرار نگرفتند .
غلظت کلسترول زرده و سرم با افزایش سطوح پودر سیر کاهش خطی داشت .
بررسی اثرات پودر سیر در جوجه های گوشتی :
پودر سیر به عنوان یک ماده آنتی بیوتیکی طبیعی محرک رشد می تواند باعث ارتقاءعملکرد و بهبود کیفیت لاشه در جوجه های گوشتی گردد.
پودر سیربا آنتی بیوتیکهای سنتتیک رایج محرک رشد از لحاظ افزایش وزن قابل رقابت می باشد .
سیر همچنین باعث کاهش کلسترول در جوجه های گوشتی می گردد.
تغذیه با پودر سیردر جوجه های گوشتی :
متابولیسم کلسترول و چربی را تغییر می دهد .
از فعالیت 3-hydroxy-3methylglutaryl reductase و
Cholesterol 7α - hydroxylase جلوگیری می کند.
باعث کاهش خطی غلظت کلسترول پلاسما ، کبد ، عضله سینه و ران همچنین تری ایسیل گلیسرول شد .
مقالات بررسی شده :
Chowdhury.S.R.‚ Smith .T.K. 2002. Effects of Dietary -
Garlic on Cholesterol Metabolism in Laying Hens . Department of animal and poultry science ‚university of Guelph ‚Ontario‚ Canada N1G2W1
- KONJUFCA. V. H. ‚ PESTI. G. M. ‚. BAKALLI .R. I. (1996-199). Modulation of Cholesterol Levels in Broiler Meat by Dietary Garlic and Copper. Department of Poultry Science ‚ the
باسلام وخسته نباشید خدمت شما به خاطر طراحی بسیار جالب و جذاب این وبلاگ. تنوع و خلاقیت شما در جمع آوری این مطالب قابل تقدیر است و امید می رود که با به کار بردن مطالب جدید و نوآوری هایی که در علم دامپروری روی می دهد بتوانید بر کیفیت زحمات خود بیفزایید. با تشکر
سلام حاجی
بابا علم و تکنولوژیو دامژیوتر
مطالبت حرف نداره
با آرزوی ژیروزی