X
تبلیغات
رایتل

علم و دامپروری

فراوری پودر پر

مقدمه:

پودر ضایعات طیور از محصولات فرعی  طی مراحل فراهم نمودن گوشت طیور به دست می آید . به علت اینکه این ضایعات همواره از منشا طیور است .تر کیب پرو تئینی آن در مقایسه با پودر گوشت تغییرات کمتری دارد بنابرین استفاده ازپرها درضایعات طیور به این معنا است که پروتئین پرها قابل هیدرولیزنیستند . پودر پر حاوی 5/4 الی 5 درصد سیستئین با قابلیت هضم 60درصد می باشد واز لحاظ اسید های امینه مانند متیونین ، لایزین و هیستیدین محدودیت دارد.انر‍‍‍‍‍‍‍‍ژی قابل متابولیسم  آن 3300 کیلو کالری در کیلو گرم می باشد.

مواد وروش کار

1- ساختمان کراتین بستگی به باندهای  دی سولفیدی دارد

حرارت بالا عموما مورد نیازاست تا باندهای قوی شکسته شوند.این حرارت و انرژی زیاد به هرحال میتواندپروتئین غیرقابل دسترسی پررا ذوب کندوآن را برای دام قابل هضم گرداند.دریک تحقیقی قارچ پاتوژنیک(میکروبی عفونی) منبع اکثر آنزیم های شکننده کراتین رابرای هضم بهتر کراتین مورد استفاده قرار دادند. نمایندگی های سازنده انتشار این نوع قارچ ها را در مقیاس های بزرگ ممنوع اعلام کرده است   

2- استفاده از پروتئاز خنثی به میزان 1/0 درصد به مدت 4 ساعت

3- کاربرد توام تخریب شیمیایی باند های دی سولفیدی و هیدرولیر آنزیم که آنزیم مورد استفاده Cocktail که مرکب از پروتئاز خنثی و لیپاز است .

 درجه هیدرولیز شدگی به کمک روش تیتراسیون ساده محاسبه می شود. این پروسه آنزیمی برای قابل هضم نمودن پرها در مجتمع های پرورش طیور مفید می باشد گر چه کاملاً متکی به سیستم غذای خشک می باشد.

پرها بطور نسبی خشک می شوند تا عمل هیدرولیزدرمرحله بخاردادن سریعتر صورت می گیرد. همچنین درجه حرارت بالاتروزمان طولانی این مرحله باعث کامل شدن هیدرولیز پرها میشود درصورتی که فراوری شدید سبب نابودی اسید آمینه ناپایداربه گرما مانند لایزین میشود.پودرنیز دارای اسیدآمینه ای به نام لانتونین می باشد که دربافتهای نرم حیوانات وجود ندارد که این اسید آمینه ازتجزیه سیستئین درحرارت های زیاد حاصل میشود.نتایج تحقیقات نشان می دهد  رابطه منفی بین میزان لانتونین وقابلیت هضم بیشتر آمینواسیدها وجود دارد.       

ساختمان کراتین بستگی به باندهای  دی سولفیدی دارد

اولین روش جداکردن سبوس قابل هضم و مخلوط کردن ماده سبوس جدا شده با گندم و کنجاله سویا می باشد.

 تغذیه خوراک پر محلول و آبکی شده معرف و آنزیم است.

 پلت کردن مخلوط نهایی که فعالیت آنزیم وباکتری ها را متوقف می کند.

 استفاده از فرم آبکی و محلول برای نشخوار کنندگان مناسب تر است.

کلیه اجزاء تشکیل دهنده خوراک پلت شده در مقایسه با خوراک تهیه شده پس از طی مراحل استخراج قابلیت هضم نخواهد داشت.