علم و دامپروری

تخصصی دام- دامپزشکی ،طیور و آبزیان و بیماریها ( لطفاْ در رابطه با این وبلاگ با نظراتتون ما رو در نشر علم همراهی کنید.)

علم و دامپروری

تخصصی دام- دامپزشکی ،طیور و آبزیان و بیماریها ( لطفاْ در رابطه با این وبلاگ با نظراتتون ما رو در نشر علم همراهی کنید.)

استرس گرمایی درجوجه های گوشتی

استرس گرمایی چیست ؟

درجه حرارت  بدن طیور41˚c برابر با 106˚f می باشد . اگر پرند گان به هر دلیلی بین حرارت تولیدی بدن وحرارت ازدست رفته بدن نتوانند تعادل ایجاد کنند و گرمای تولیدی بیشتراز گرمای از دست رفته باشد دچار استرس گرمایی می شوند .

درفصل تابستان با افزایش درجه حرارت  سالن شرایط زیر اتفاق می افتد  :

- کاهش تولید

- افزایش تلفات

- له له زدن (Panting)

دمای ایده ال برای طیور 20 – 25 ˚c می باشد و دمای بالا تراز 32درجه باعث اثرات سوءگرما یا Thermal stress خواهد شد .

تنش حرارتی و نگهداری درجه حرارت بدن : درجه حرارت بدن مرغهای اهلی در محدوده نسبتاً دقیقی نگهداری می شود که بصورت حد بالاو حد پائین ریتم شبانه روزی درجه حرارت عمق بدن منعکس می گردد . درجوجه هایی که به خوبی تغذیه شده باشند ، حد بالا 41.5 و حد پائین 40.5 می باشد . محیط گرم یا افزایش فعالیت باعث افزایش درجه حرارت بدن به بالا تر ازحد قابل قبول و محیط بسیار سرد باعث خروج گرما از بدن و درنهایت در هر دو مورد منجر به تلفات می شود . واکنش طیور در برابر حرارت : ناحیه آسایش حرارتی : دراین ناحیه طیور بدون اینکه نیاز به تغیر درمصرف خوراک ویا فعالیت متابولیکی خاصی داشته باشند درجه حرارت بدن خود را ثابت نگه می دارند . ناحیه آسایش برای لاین های مختلف بین 18.3-23.9˚C می باشد . با کاهش درجه حرارت دراین ناحیه تحریک گیرنده های پوستی را در پی داشته کهاین تحریک به هیپوتالاموس رفته که تنگ شدن دیواره رگها وکاهش گردش خون برای جلوگیری از اتلاف حرارت می گردد در نتیجه ثابت ماندن دمای بدن را در پی خواهد داشت . با افزایش درجه حرارت دراین ناحیه باعث منبسط شدن پوست که این عمل خود باعث افزایش شدت گردش خون (جابجایی، تشعشع، تماس) و افزایش اتلاف حرارت شده در نتیجه ثابت ماندن دمای بدن را در پی خواهد داشت . عکس العمل های رفتاری به تنش حرارتی: 1- کاهش رفتارهای اجتماعی 2- کاهش حرکت وایستادن 3- کاهش مصرف دان وافزایش مصرف آب 4- له له زدن 5- بالها افتاده و دور از بدن 6- پاشیدن آب بر روی تاج وغبغب عکس العمل های فیزیولوژیکی به تنش حرارتی : 1) تطابق به درجه حرارت محیطی بالا: قرلردادن جوجه در سن 5روزگی به مدت24ساعت دردرجه حرارت35-38درجه میزان تلفات رادرپرندگانی که در44روزگی به مدت 8ساعت تنش حرارتی دیده بودند راکاهش داده است . 2) تغیر در مصرف آب وغذا 3)تغیر در سرعت تنفس و PH خون افزایش گرما ، افزایش تعداد تنفس و له له زدنرا در پی خواهد داشت که ، افزایش دفع CO2 و کاهش بیکربنات پلاسما می شود در نتیجه افزایش PH و نهایتاً آلکالوزیس را در پی خواهد داشت . 4) تغیر در غلظت یونهای پلاسما افزایش دما باعث افزایش غلظت یونهای سدیم وکلر و کاهش غلظت یونهای فسفر وپتاسیم می شود . 5) افزایش برونده قلب وکاهش فشار خون جریان خون از طریق تاج وغبغب وساق پا بدلیل اتساع عروق جانبی افزایش پیدا می کند وجریان خون به سمت احشاءدرحدود 44% کاهش پیدا می کند . (1984, Harison, bottje) نقش هورمونی درتنظیم درجه حرارت : تاثیرات گرما درتولید 1. کاهش اشتها 2. کاهش رشد 3. کاهش باروری 4. کاهش کیفیت لاشه 5. کاهش اندازه تخم مرغ 6. کاهش کیفیت پوسته تخم مرغ 7. افزایش حساسیت در برابر بیماریها 8. افزایش کانیبالبسم 9. افزایش ضریب تبدیل غذایی 10. افزایش تلفات اثراسترس گرمایی براحتیاجات غذایی : انرژی : احتیاجات انرژی جهت نگهداری تا رسیدن درجه حرارت به 27درجه کاهش و به دنبال آن تا رسیدن به 34 درجه افزایش می یابد . افزایش چربی باعث افزایش مصرف ME وخوراک و کاهش تولید حرارت می شود . مقدار حرارت افزوده چربی از مقدار حرارت افزوده پرتئین ها وکربو هیدراتهاپائین تر است . پرتئین : تغیر درجه حرارت محیط طیور احتیاجات پرتئینی راتغیر نمی دهد . به حداقل رساندن سطوح پرتئین و بهبود تعادل اسید های آمینه (متیو نین و لیزین )حرارت افزوده را به حداقل می رساند . آب: مقدار مصرف آن جهت جبران دفع آب از طریق تنفس به شدت بالا می برد بهترین درجه حرارت آب مصرفی 10-12درجه می باشد . در 30˚C کا هش مصرف آب را خواهیم داشت و 44˚C امتناع از خوردن می شود .

فراوری پودر پر

مقدمه:

پودر ضایعات طیور از محصولات فرعی  طی مراحل فراهم نمودن گوشت طیور به دست می آید . به علت اینکه این ضایعات همواره از منشا طیور است .تر کیب پرو تئینی آن در مقایسه با پودر گوشت تغییرات کمتری دارد بنابرین استفاده ازپرها درضایعات طیور به این معنا است که پروتئین پرها قابل هیدرولیزنیستند . پودر پر حاوی 5/4 الی 5 درصد سیستئین با قابلیت هضم 60درصد می باشد واز لحاظ اسید های امینه مانند متیونین ، لایزین و هیستیدین محدودیت دارد.انر‍‍‍‍‍‍‍‍ژی قابل متابولیسم  آن 3300 کیلو کالری در کیلو گرم می باشد.

مواد وروش کار

1- ساختمان کراتین بستگی به باندهای  دی سولفیدی دارد

حرارت بالا عموما مورد نیازاست تا باندهای قوی شکسته شوند.این حرارت و انرژی زیاد به هرحال میتواندپروتئین غیرقابل دسترسی پررا ذوب کندوآن را برای دام قابل هضم گرداند.دریک تحقیقی قارچ پاتوژنیک(میکروبی عفونی) منبع اکثر آنزیم های شکننده کراتین رابرای هضم بهتر کراتین مورد استفاده قرار دادند. نمایندگی های سازنده انتشار این نوع قارچ ها را در مقیاس های بزرگ ممنوع اعلام کرده است   

2- استفاده از پروتئاز خنثی به میزان 1/0 درصد به مدت 4 ساعت

3- کاربرد توام تخریب شیمیایی باند های دی سولفیدی و هیدرولیر آنزیم که آنزیم مورد استفاده Cocktail که مرکب از پروتئاز خنثی و لیپاز است .

 درجه هیدرولیز شدگی به کمک روش تیتراسیون ساده محاسبه می شود. این پروسه آنزیمی برای قابل هضم نمودن پرها در مجتمع های پرورش طیور مفید می باشد گر چه کاملاً متکی به سیستم غذای خشک می باشد.

پرها بطور نسبی خشک می شوند تا عمل هیدرولیزدرمرحله بخاردادن سریعتر صورت می گیرد. همچنین درجه حرارت بالاتروزمان طولانی این مرحله باعث کامل شدن هیدرولیز پرها میشود درصورتی که فراوری شدید سبب نابودی اسید آمینه ناپایداربه گرما مانند لایزین میشود.پودرنیز دارای اسیدآمینه ای به نام لانتونین می باشد که دربافتهای نرم حیوانات وجود ندارد که این اسید آمینه ازتجزیه سیستئین درحرارت های زیاد حاصل میشود.نتایج تحقیقات نشان می دهد  رابطه منفی بین میزان لانتونین وقابلیت هضم بیشتر آمینواسیدها وجود دارد.       

ساختمان کراتین بستگی به باندهای  دی سولفیدی دارد

اولین روش جداکردن سبوس قابل هضم و مخلوط کردن ماده سبوس جدا شده با گندم و کنجاله سویا می باشد.

 تغذیه خوراک پر محلول و آبکی شده معرف و آنزیم است.

 پلت کردن مخلوط نهایی که فعالیت آنزیم وباکتری ها را متوقف می کند.

 استفاده از فرم آبکی و محلول برای نشخوار کنندگان مناسب تر است.

کلیه اجزاء تشکیل دهنده خوراک پلت شده در مقایسه با خوراک تهیه شده پس از طی مراحل استخراج قابلیت هضم نخواهد داشت.