-
ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای ج
دوشنبه 12 شهریورماه سال 1386 05:55
ارزیابی بیولوژیکی دی کلسیم فسفات تولید شده از یک روش جدید برای جوجه های گوشتی اهمیت مواد معدنی به دلایل زیر می باشد : نقش ساختمانی : مثل کلسیم و فسفر و گوگرد نقش کاتالیزوری : مثل Mn نقش الکترو شیمیایی و ایجاد تعادل اسید وباز : مثل Na,Cl ,K نقش منحصر به فرد : مثل fe در هموگلوبین ، Co درویتامین B 12 و I در تیروکسین...
-
نکاتی پیرامون پرورش صنعتی بلدرچین
یکشنبه 11 شهریورماه سال 1386 05:52
وجود ویژگی های مناسب همچون رشد سریع ، بلوغ زودرس ، تولید تخم بالا ، کوتاهی فاصله میان نسل ها ، بالابودن تراکم پرورشی در واحد سطح ، ارزان بودن جیره مصرفی ، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماری های طیور ، قیمت بالای تولیدات که شامل گوشت و تخم می باشد و به خصوص بازگشت سریع سرمایه سبب شده است تا بلدرچین به عنوان یک پرنده...
-
مناسب ترین نسبت انرژی به پروتئین در جوجه های گوشتی
شنبه 10 شهریورماه سال 1386 05:57
مقایسه ترکیب شیمیایی انواع گوشت (در 100 گرم گوشت) درصد چربی درصد پروتئین میزان کالری نوع گوشت 7/27 0/30 2/18 5/2 2/20 6/12 7/15 2/16 7/18 0/19 1/20 2/20 317 340 239 104 268 200 گوسفند غاز گاو ماهی بوقلمون مرغ توجه: گوشت مرغ عمدتا جهت تامین پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد. عوامل موثر بر عملکرد جوجه های گوشتی اهمیت...
-
رکورد در گله های طیور
جمعه 9 شهریورماه سال 1386 05:51
این موارد با ثبت اطلاعات مورد نیاز گله امکان پذیر می باشد . رکوردگیری گله های گوشتی : یکی از اقدامات بسیار مهم در پرورش طیور ثبت آمار و ارقام در کلیه مراحل پرورش می باشد .در پایان هر دوره رکوردهای بدست آمده را می توان با استانداردهای ارائه شده مقایسه نمود . توصیه می شود که علاوه بر ثبت اطلاعات کلی یک نسخه از آن در هر...
-
احداث سالن مرغداری وتاسیسات آن
چهارشنبه 7 شهریورماه سال 1386 02:53
مقدمه ساختمانهای مرغداری بایستی به طریقی ساخته شوند که در زمستان گرم ودر تابستان خنک باشد . رعایت اصول صحیح ساختمان وعایق بندی سقف ودیوارها ووجود دستگاههای تهویه مناسب از تراکم رطوبت جلوگیری می کند و مانع مرطوب شدن بستر شده به ترتیب از شیوع بیماریهای انگلی ازجمله کوکسیدوز جلوگیری به عمل می آورد . در رابطه با ساختمان...
-
اختلاف کاتیون –آنیون جیره واثر آن بر تب شیر
دوشنبه 5 شهریورماه سال 1386 05:37
مقدمه: PH خون گاو 7.31تا7.35 است.شرایط خیلی اسیدی یا خیلی بازی ٬شکل پروتئین ها ی سلولی ٬ به ویژه آن دسته که در سطح سلول قرار دارند را تغییر می دهند این شرایط بازی یا اسیدی ٬غشای سلول را تخریب کرده و جریانی از یون ها و مایعات خارج سلولی به درون سلول اتفاق می افتند و در نهایت از بین می روند. تغییرات PH با شدت کمتر می...
-
نقش ویتامین ها در تقویت و تحریک سیستم ایمنی
یکشنبه 4 شهریورماه سال 1386 06:06
ویتامین A ویتامین A معروف به رتینول از نظر شیمیایی یک الکل منوهیدریک غیراشباع می باشد. محل اصلی جذب ویتامین A در مخاط ابتدای روده باریک می باشد. شکل فعال فیزیولوژیکی ویتامین A به وسیله پروتئین ناقل ویژه ای که اصطلاحا" (( پروتئین متصل شونده با رتینول )) نام دارد از کبد جابجا می گردد. بیش از 95 درصد ویتامین A در کبد و...
-
ساخت مکملهای ویتامینه
شنبه 3 شهریورماه سال 1386 00:08
مقدمه : سازنده های غذا و مکمل به روش ارزیابی دقیق خاصیت و کیفیت تولیدات ویتامینها نیاز دارند به دو دلیل : اول : خاصیت بیولوژیکی ( زیست شناختی ) این تولیدات در مکمل و غذا یک فاکتور شناخته شده است . دوم : کارایی تکنو لوژیکی فاکتوری جهت بالا بردن سودمندی و قابلیت تولید مکمل می باشد . تغذیه حیوانات ، شرکت Rhone-Poulence...
-
عمل آوری مواد خوراکی و علوفه
جمعه 2 شهریورماه سال 1386 05:34
هدف از عمل آوری مواد غذایی دست یافتن به موارد زیر می باشد : 1 - کا هش هزینه حمل و نقل 2 - افزایش با زده مصرف 3 - افزایش خوشخوراکی غذا 4 - کاهش اتلاف علو فه 5 - خنثی کردن مواد سمی روشهای عمل آوری علو فه شامل : آسیاب کردن علو فه ، پلت کردن علو فه ، حرارت دادن ، سیلو کردن ، خرد کردن ، روشها ی شیمیا یی آسیا ب کردن یا...
-
مختصری در مورد شتر مرغ
پنجشنبه 1 شهریورماه سال 1386 05:44
تاریخچه پرورش شترمرغ در جهان: حیوانی واسط بین دام وطیوراست . قدمت 20میلیون ساله دارد .گسترش آن ازاسپانیا تا چین می باشد . پرورش آن ازقرن 19درمارسی شروع شده است .اولین جوجه کشی در سال 1875در الجزایر صورت گرفته است . عمده کشورتولیدکننده شتر مرغ آفریقای جنوبی می باشد . در ایران : ازسال1377واردکشورشده است . تحمل30- درجه...
-
عوامل شکست در واکسیناسیون طیور
چهارشنبه 31 مردادماه سال 1386 03:13
گله بیمار : در هنگام ابتلای گله به بیماریهای مختلف مانند عفونتهای مایکوپلاسمایی نظیر CRD انجام واکسیناسیون به صورت اسپری ممکن است بیماری را در گله تشدید نماید. توصیه میشود هنگام مواجهه با یک گله بیمار، از انجام واکسیناسیون تا زمان بهبودی کامل گله به دلایل زیر اجتناب گردد : 1 - عدم کارآیی مناسب سیستم ایمنی پرنده...
-
تفاله گوجه فرنگی و استفاده آن در تغذیه دام
سهشنبه 30 مردادماه سال 1386 06:26
رشید صفری 1 ، رضا ولی زاده 2 ، عباسعلی ناصریان 2 ، عبدالمنصور طهماسبی 2 و جواد بیات 1 1- دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و 2- اعضاء هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد واژه های کلیدی: تفاله خشک گوجه فرنگی، سیلو تفاله گوجه فرنگی ، تولید شیر مقدمه گوجه فرنگی از محصولات عمده باغی دراستان خراسان رضوی است و میزان...
-
استرس گرمائی در بوقلمون و راه های کاهش آن
دوشنبه 29 مردادماه سال 1386 05:33
استرس گرمائی در بوقلمون و راه های کاهش آن دکتر امین خیرخواه مساله استرس گرمائی در پرورش طیور یک مشکل جدی است. در یک هوای بسیار گرم، مرگ و میر طیور و کاهش تولید قابل مشاهده است . معمولا هر گاه که دمای محل پرورش بوقلمونها از 27 درجه سانتی گراد فراتر رود استرس گرمائی بروز می کند . البته در این میان نباید اثر رطوبت را...
-
اندکی در مورد کنجاله تخم پنبه
یکشنبه 28 مردادماه سال 1386 05:38
تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که اضافه نمودن لیزین به میزان 2 درصد در جیره های حاوی کنجاله تخم پنبه سبب کاهش اثرات سمی ناشی از گوسیپول موجود در تخم پنبه می گردد. تحقیقی در همین راستا در دانشگاه جورجیا انجام شد ، در این آزمایش عملکرد جوجه ها با جیره حاوی 20 درصد کنجاله تخم پنبه همراه با لیزین و بدون لیزین در گروههای...
-
همی ِ سل Hemicell
یکشنبه 28 مردادماه سال 1386 05:36
همی سل یک محصول تخمیری باکتری باسیلوس لنتوس ( Bacillus Lentus ) بوده که عامل فعال این محصول آنزیم بتا ماناناز است. بعلاوه حاوی آنزیمهای دیگری چون آمیلاز ، بتا گلوکاناز ، گزیلاز، سلولاز و آلفا گلوکوزیداز می باشد . طی بررسیهای به عمل آمده این آنزیم در هیچ یک از محصولات مشابه در بازار ایران موجود نیست. همی سل یک محصول...
-
چربیها وروغنها
شنبه 27 مردادماه سال 1386 05:55
لیپیدها: گروهی از موادند که در بافتهای حیوانی و گیاهی وجود دارند د ر آب نامحلول ، در حلالهای بنزین ، اترو کلروفرم حل می شوند که شامل دو دسته چربیها و لیپوییدها می شوند . لیپوییدهااز نظر تغذیه حیوانی به دسته های زیر تقسیم می شوند : فسفاتیدها سربروزیدها استروییدها کاروتنوییدها صمغها مومها که دارای اثرات متفاوتی در تغذیه...
-
کاربرد اسید لینولئیک در تغذیه دام
جمعه 26 مردادماه سال 1386 06:16
مقدمه: اسیدهای لینولئیک مرکب ( CLA )گروهی از اسیدهای چرب هستند که فقط در چربی نشخوارکنندگان یافت می شوند . از دیدگاه شیمیایی ( CLA ) مخلوطی از ایزومرهای مختلف با باندهای مضاعف هستند که عمده آنها سیس-9وترانس-11می باشند. CLA دارای خاصیت ضد سرطانی است وایزومرهای سیس - 9 و ترانس - 11 که بخش عمده درفرآورده های غذایی دامی...
-
اختلالات متابولیکی درطیور
سهشنبه 23 مردادماه سال 1386 09:33
پروزیس: (لغزش وتر) (برگشتگی و پیچیدگی پنجه) تعریف : نوعی به شکل مفصل خرگوشی است که : ـ ماکیان جوان ـ بوقلمونها ـ پرندگان تفریحی ـ و گاهی پرندگان وحشی را مبتلا می کند. و قوع بیماری در : پرندگان جوان ــ چند هفتگی تا چند ماهگی ماکیان ــ نژادهای سنگین عوامل ایجاد : (پرورش تعداد زیادی پرنده در شرایط محصور ، استفاده از کف...
-
سندرم کبد چرب هموراژیک ( F.L.H.S) در طیور
جمعه 19 مردادماه سال 1386 06:31
مقدمه: این بیماری در سال 1956 بوسیله آقای کاچ گزارش شد . عموماً در پرندگان محصور در قفس و تغذیه شده با جیره های پر انرژی و اغلب در فصل گرما رخ می دهد . افزایش چربی در کبد همراه با درجات متفاوتی از خونریزی ، امکان ایجاد با تغذیه اجباری غذای پر انرژی یا با به کار بردن اسـتروژن ظهور می کند . در دمای c ° 26 و جیره با 3000...
-
منابع کلسیم
پنجشنبه 18 مردادماه سال 1386 05:20
کلسیم در بدن : 98 % از کلسیم بدن در استخوانها و دندانها قرار دارد . در بافتهای نرم و مایعات خارج سلولی نیز وجود دارد . احتیاجات دام به کلسیم برای موارد زیر است : جهت تشکیل استخوانها و دندانها ، انتشار امواج عصبی ، تحریک پذیری عضلات ، تنظیم حرکات قلب ، لخته شدن خون ، فعالیت و تنظیم آنزیمها . منبع ذخیره کلسیم برای تبادل...
-
آسیت در جوجه های گوشتی
چهارشنبه 17 مردادماه سال 1386 05:36
مقدمه : آسیت بیشتر در جوجه های با سرعت رشد بالا بروز نموده و یک مشکل جدی برای صنعت پرورش طیور محسوب می شود . اصطلاح آسیت به وضعیتی اشاره می شود که نشانه اصلی آن تجمع غیر طبیعی مایعات در حفرات بدن می باشد. این حادثه در گله ها متغیر و تلفات ناشی از آن در حدود 12-5% است که در حالت های پیشرفته، تا 25% تلفات دیده می شود ....
-
نوک چینی در طیور
سهشنبه 16 مردادماه سال 1386 02:07
به منظور جلوگیری از همدیگر خواری که در همه سنین وجود دارد نوک چینی انجام می گیرد . منظور از نوک چینی خوب این است که : تا حد امکان نوک چینی با استرس کم همراه باشد ، نوک طیور طوری قطع گردد که دیگر رشد نکند . این امر به وسیله قطع صحیح و دقیق و داغ نمودن محل نوک چینی امکان پذیر است . مزایای نوک چینی عبارتند از : 1 - نوک...
-
سالنهای مرغ تخمگذار
دوشنبه 15 مردادماه سال 1386 05:31
مقدمه : هزینه کمتر تولید بیشتر بحث اصلی اقتصاد است یعنی از نظر اقتصادی کاری بصرفه است که با کمــترین هــــزینه بیشترین تولید را داشته باشد . در مورد دام و طیوراین مسئله مهمتر است چون مسئله بازار، روشهای مختلف نگهداری ، استرسها ، بیماریها ، تغذیه ، مکان نگهداری و... مطرح است . چون مرغ تخمگذار حساس است باید مکان...
-
روشهای نمونه برداری از مواد خوراکی
یکشنبه 14 مردادماه سال 1386 04:42
نمونه برداری از دانه ها و غذاهای مخلوط ازغذاهای کیسه شده 7-5 کیسه به طور تصاد فی انتخاب و ازنمونه بردارغلات ، سواک استفاده می کنیم و در صورت عدم وجود نمونه بردار می توانیم تصاد فی 2 مشت از هر کدام ازکیسه ها برداریم . نمونه برداری ازسیلوی غلات یا کامیونهای تریلی 15 -12 نقطه مختلف انجام می شود . نمونه ها رادر یک سطل...
-
بهداشت مرغداری
چهارشنبه 10 مردادماه سال 1386 05:35
مقدمه: مسئله بیما ری دربین گله های مرغ امروزه یکی ازمشکلات درایران به شمارمی رود . نگهداری تعداد زیادی مرغ یا جوجه در زیر یک سقف وتراکم بیش از حد توسعه مرغداری ، تشکیلا ت مرغداری در منا طق اطراف شهرها ، کنترل بیماری را بسیار مشکل می نما ید . بروزبیماری دربین گله های مرغ سبب ضرر و زیا ن مستقیم و غیر مستقیم مرغدار می...
-
شتر مرغ ، اصول ، پرورش و اقتصاد
سهشنبه 9 مردادماه سال 1386 05:17
تاریخچه بیش از یک میلیون سال پیش اسلاف شتر مرغ های امروزی ، در کمربند وسیعی که از اسپانیا در غرب آغاز و در طول کرانه های شمالی دریای مدیترانه امتداد یافته و به چین در شرق ختم می شد می زیسته اند. تنها یک میلیون سال از زمانی که شترمرغها به افریقا مهاجرت کرده و در شمال شرق جنوب این قاره اقامت گزیده اند می گذرد . توجه...
-
حرارت و منبع حرارتی، رطوبت وکنترل آن
دوشنبه 8 مردادماه سال 1386 06:01
مقدمه : به چند دلیل تنظیم درجة حرارت ورطوبت در سالن مرغداری ضروری می باشد: 1 - چون با رشد جوجه دستگاه حرارت مرکزی کاملتر می شود درجه حرارت در اول بالاست ودر اواخر دوره پایین می باشد . 2 - برای حداکثر استفاده از غذا باید رطوبت ودرجه حرارت تنظیم باشد . 3 - جهت جلوگیری از شیوع بیماریها حرارت : تنظیم درجه حرارت برای جوجه...
-
روشهای عمل آوری غلات( تکنولوژی مواد خوراکی)
یکشنبه 7 مردادماه سال 1386 05:18
تعریف عمل آوری : یعنی پاره ای تبدیل وتغییرات فیزیکی و شیمیایی که روی بافتهای مواد خوراکی انجام گرفته به جهت افزایش راندمان هضم و جذب بیشتر . روش مطلوب عمل آوری آن است که نتیجه آن نزدیک به حداکثر ضریب هضمی باشد و تجاوز از آن میزان می تواند موجب اختلال در جریان هضم شود . حد عمل آوری تاثیر زیادی در اسید یته شکمبه دارد ....
-
اصول عملی و علمی پرورش بوقلمون
جمعه 5 مردادماه سال 1386 05:55
تاریخچه اهلی شدن : بوقلمون بزرگترین و سنگینترین پرنده خانگی است . برخی مبدا اصلی این پرنده را آمریکای شمالی و مرکزی ذکر می کنند و برخی دیگر ساکنین مکزیکو یعنی سرخپوستان آزتک و مایا را مسئول اهلی شدن آن می دانند . اولین شخصی که به طور مکتوب در شال 1499 به بوقلمون اشاره کرده و در مورد آن بحث نموده است پدروالونسونینو می...
-
تعیین جنسیت در جوجه های یک روزه
پنجشنبه 4 مردادماه سال 1386 06:42
مقدمه: می توان با تعین جنسیت در جوجه ها به موارد زیر دست یافت : - جدا کردن جوجه مرغ از جوجه خروسها در روز اول تولد. - تعین جنسیت جوجه های یک روزه در نژاد های مرغ تخم گذار و مرغ مادر. روشهای تشخیص جنسیت در جوجه های یکروزه: الف) طریقه ژنتیکی ب) طریقه ژاپنی تعین جنسیت جوجه ها از راه ژنتیکی : این عمل بسته به ژنهای دارد که...